Opzet

Inleiding

Een jaar lang heb ik me ondergedompeld in de wereld van blinden en slechtzienden. Mijn ervaringen heb ik beschreven in Ontmoetingen in het donker.

Positieve verhalen wil ik brengen, al ga ik de pijn niet uit de weg. Het zijn oprechte, maar bemoedigende verhalen, die getuigen van doorzettingsvermogen en liefde voor het leven in al zijn facetten.

Twaalf zwaar slechtziende tot blinde mensen wisten hun beperking te overwinnen. Ze werden of bleven toch advocaat, marathonloper, therapeut, studio-uitbater, moeder of gemotiveerde vrijwilliger. Ze zijn zelfstandig en met wat steun uit hun omgeving nemen ze gewoon deel aan het leven.

Interviews en reportages

De onbekende aspecten van leven in een donkere wereld trokken de aandacht: feesten, sporten, leren stoklopen, naar school gaan, werk zoeken en de papierwinkel in orde brengen. Het gaf stof voor nieuwsgierige reportages.

Dus zocht ik uit hoe een schoolloopbaan kan uitmonden in een leuke baan, of net niet. Het is dikwijls een lastig parcours, maar het kan wel!

Met schroom probeerde ik me in te leven in het blind-zijn. Ik leerde kijken naast de beperkingen en heb prachtige mensen gezien.

Powered by CMSimple